Νικόλαος Μ. Μωυσιάδης MD, MSc

Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

Παναγίας Κορυφινής 15,
Νέα Μουδανιά - ΤΚ: 632 00
  • Δευτέρα:         9:00 – 13:30 και 18:00 – 20:45
  • Τριτη:              9:00 – 13:30 και 18:00 – 20:45
  • Τετάρτη:         9:00 – 13:30
  • Πέμπτη:          9:00 – 13:30 και 18:00 – 20:45
  • Παρασκευή: 12:30 – 13:30 και 18:00 – 20:45
Δυνατότητα για εξέταση εκτός ωραρίου λειτουργίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία
Τηλ: 23730 22241 Κιν : 6974360784
@ f

Νικόλαος Μ. Μωυσιάδης MD, MSc

Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

 

Ονομάζομαι Νικόλαος Μωυσιάδης.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και κατάγομαι από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Τελείωσα το Γενικό Λύκειο Νεάπολης ολοκληρώνοντας τα 6 χρόνια της Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης με 6 Αριστεία και Βραβεία.

Πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με την πρώτη προσπάθεια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και με υποτροφία (3ος στη σειρά των εισακτέων).

Πήρα το πτυχίο Ιατρικής χωρίς καμία καθυστέρηση με αποτελέσμα να είμαι ένας από τους νεότερους ιατρούς πανελληνίως, εκείνη την εποχή, πριν καν κλείσω τα 24 μου έτη.

Με την αποφοίτηση μου έκανα τη θητεία μου σαν Αγροτικός Ιατρός στο χωριό Ελληνικό του Νομού Κιλκίς, εφημερεύοντας στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Παράλληλα φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μεταπτυχιακός φοιτητής με αποτέλεσμα να μου χορηγηθεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (MSc) στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία με βαθμό Άριστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχω και διδακτικό έργο καθώς δίδαξα ιατρικά μαθήματα σε δημόσια ΙΕΚ για δύο εξάμηνα.

Υπηρέτησα τη Στρατιωτική μου Θητεία ως Εσωτερικός Βοηθός της Παθολογικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ως Οπλίτης Ιατρός στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων 563 Τ.Π. Νιγρίτας.

Εξειδικεύτηκα στην Πνευμονολογία αποκλειστικά στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου” που αποτελεί το κέντρο αναφοράς για την Πνευμονολογία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Στα 5 χρόνια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκα μεταξύ άλλων στο πρωτοπόρο Εργαστήριο Ύπνου της Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής (διευθύντρια κα Τσάρα), στην υπερηχογραφία πνεύμονα και στο Μηχανικό Αερισμό.

Μετά τη λήψη του τίτλου της ειδικότητας της Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας έδωσα με επιτυχία τις απαιτητικές Πανευρωπαϊκές Εξετάσεις HERMES και μου απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Κοινότητα (European Respiratory Society, ERS) το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πνευμονολογίας (European Diploma in Adult Respiratory Medicine). Δίπλωμα μεγάλου κύρους που στην Ελλάδα έχουν πετύχει να το αποκτήσουν ελάχιστοι πνευμονολόγοι (λιγότεροι από 50 πανελληνίως).

Το επιστημονικό μου έργο είναι πλούσιο με 25 Ελληνικές Δημοσιεύσεις και Ανακοινώσεις και 8 Διεθνείς Δημοσιεύσεις και Ανακοινώσεις. 4 φορές έλαβα Έπαινο Καλύτερης Ανακοίνωσης σε Πανελλήνια Πνευμονολογικά Συνέδρια. Έχω παρακολουθήσει 30 Ελληνικά και 10 Διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συνεχίζω να είμαι διαρκώς σε επαφή με τη νεότερη γνώση στην Πνευμονολογία. Παράλληλα έχω και ερευνητικό έργο συμμετέχοντας ως ερευνητής σε κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη φαρμάκων.

Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της European Respiratory Society.

Έχω άριστη γνώση Αγγλικών (Cambridge Proficiency) και Γαλλικών (Sorbonne 1) καθώς και πολυετή εμπειρία στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή τόσο σε επίπεδο εφαρμογών διαδικτύου όσο και στο πρόγραμμα Microsoft Office ενώ έχω πλούσια εμπειρία στη στατιστική ανάλυση με της χρήση του προγράμματος SPSS.

Από τον Μάιο του 2013 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στα Νέα Μουδανιά. Από την πρώτη ημέρα ασχολήθηκα με πρωτοποριακούς για τη Χαλκιδική τομείς της Πνευμονολογίας όπως η Ιατρική Ύπνου, διενεργώντας πολυκαταγραφικές μελέτες ύπνου κατ’ οίκον εξασφαλίζοντας έτσι την ελάχιστη ταλαιπωρία για τον Χαλκιδικιώτη που μέχρι τότε χρειαζόταν να κάνει πολλαπλές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη. Άλλη καινοτομία αποτέλεσαν οι υπηρεσίες αλλεργιολογίας με δινέργεια αλλεργικών τεστ και απευαισθητοποιήσης (αυστηρά σε ό,τι αφορά το αναπνευστικό). Άλλη πρωτοπορεία ήταν η θεραπεία του σοβαρού άσθματος με βιολογικούς παράγοντες (χωρίς την παραπομπή σε κέντρα της Θεσσαλονίκης). Η συνεργασία με τους παιδιάτρους για τον έλεγχο των παιδιών της Χαλκιδικής για άσθμα ήταν άλλη μια καινοτομία του ιατρείου. Στο ιατρείο παρέχονται και όλες οι άλλες υπηρεσίες πνευμονολογίας : έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (οξυμετρία -σπιρομέτρηση), διακοπή καπνίσματος, διερεύνηση και αποτελεσματική θεραπεία του βήχα, των λοιμώξεων του αναπνευστικού, της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, του άσθματος, του καρκίνου του πνεύμονα. Πέραν αυτών διενεργείται στο ιατρείο υπερηχογραφία πνεύμονα και ανάλυση αερίων αρτηριακού αίματος (η μόνη εξωνοσοκομειακά στη Χαλκιδική). Δεν αρνούμαι ποτέ επισκέψεις κατ’ οίκον ακόμη και σε μακρινές αποστάσεις. Είμαι πιστοποιημένος από την ΗΔΙΚΑ για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, εξετάσεων και παροχών ΕΚΠΥ (οξυγονοθεραπεία, μηχανικός αερισμός, νεφελοποιητές, αναλώσιμα).


Ενημέρωση